Campania schimbă vieți. Credit foto: www.iaa.ro

Când ați scris ultima oară un text de mână? Ana Violeta are nouăsprezece ani și ne dă o scrisoare care nu e filtrată de mediul septic al computerului.

Acolo, pe pagină, sunt gândurile ei profunde, ale une tinere care nu scrie doar corect românește, ci – mai mult – corect în profunzimea speranțelor și descoperirii lumii.

În limbajul sociologilor, Ana e din generația zeților. Oameni născuți în preajma mileniului al III-la, acum elevi de liceu sau studenți boboci (cum e și ea) – îi cunoaștem prea puțin, iar vocea lor nu are ecou în societatea noastră. Îi plasăm, rapid, sub clișee, sub stereotipuri, deci sub fals. Zeții – cine sunt?

Iată că vine această fată și ne scrie despre valorile fundamentale ale omului pe pământ, ne scrie despre valorile morale.

Nu știu cum e să ajuți un om să afle ce e important în el însuși și pe pământ – am făcut asta prea puțin.

Vorbele ei par vorbe mari, dar când ai nouăsprezece ani e bine să folosește vorbele mari și să visezi departe.

Oamenii care au susținut proiectul KFC/ Pizza Hut își văd prin Ana Violeta misiunea reușită, căci visele împlinite ale acestei tinere nu ar fi fost posibile fără ajutorul lor.

Ea este de nota zece, chiar și când nu are nota zece în carnet, fiindcă a aflat déjà ceea ce contează și are curajul de a-și face publică descoperirea.

Citiți aici scrisoarea ei – vă va emoționa și vă va aduce aminte de tot ceea ce contează:

Ana Violeta R(2)

 

DESPRE CAMPANIE
Cum funcționează campania Vreau în clasa a noua

Inca din 2008, KFC si Pizza Hut sustin programul de strangere de fonduri „Vreau in clasa a noua”, in parteneriat cu World Vision Romania. Timp de o luna, intre 1 si 31 octombrie 2017, oricine trece pragul restaurantelor KFC si Pizza Hut poate dona pentru copiii inscrisi in programul World Vision, in urnele special amenajate in locatii, fara a fi conditionat de achizitionarea de produse.

Traditionala campanie de strangere de fonduri derulatain luna octombrie a fiecarui an, marcheaza 10 ani de la lansare, evidentiind o reala performantain educatie. Prin intermediul donatiilor, clientii KFC si Pizza Hut pot participa activ la imbunatatirea nivelului de educatie a elevilor din Romania si diminuarea saraciei, transformand copiii in membri activi ai comunitatii din care fac parte. Copiii selectati pentru programul ,,Vreau in clasa a noua’’ provin din familii cu o situatie materiala dificila. In criteriile de selectie pentru program se regasesc atat rezultatele scolare, cat si dorinta elevilor de a-si continua studiile. Prin intermediul acestui program, copiii selectati pot beneficia pe parcursul ciclului liceal de un sprijin lunar in valoare de 250 de lei, care le acopera cheltuielile necesare pentru scoalasi le ofera acces la activitati educative si de socializare.

De-a lungul celor 10 ani de parteneriat s-au strans fonduri in valoare de peste 519.000 de euro, iar mai mult de 1.000 de elevi au reusit saisi continue studiile la liceu. Peste 200 dintre acestia au devenit studenti, rata de promovabilitate fiind ridicata, de 72%.  Parteneriatul KFC si Pizza Hut – World Vision Romania faciliteazainscrierea in fiecare an a 160-200 de copii, fiecare beneficiind de o bursa lunara de 250 de lei pentru cheltuieli legate de transport, rechizite si consiliere asigurata de reprezentantii World Vision Romania. Copiii sunt alesi in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. Parteneriatul KFC si Pizza Hut cu World Vision Romania se inscrie in directiile strategice de CSR ale KFC si Pizza Hut Romania, avand scopul de a sustine educatia si dezvoltarea tinerilor. 

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de YUM! Brands Inc. al carei beneficiar este World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief se desfasoarain peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 40.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati. De la 1 octombrie 2017, a demarat editia aniversara (cea de-a X-a) a acestui proiect, care va avea conceptul creativ de Eroi de nota 10 – cu focus pe 10 elevi performanti sustinuti de KFC si Pizza Hut, care au terminat liceul si au intrat la facultate cu note apropiate de 10.

 

 

Ana Violeta R(2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here