Ce este o vedetă de televiziune și la ce folosește ea? Categoria e vastă și, în țara noastră, cuprinde fel de fel, în majoritate imbecili superiori. Imbecilul superior este acela care poate fi recunoscut și deificat ca atare, în baza unor diferențe față de imbecilul simplu. Imbecilul simplu își poate face semnul sfintei cruci în fața imbecilului superior, acela care are harul divin de a-l face la buzunare pe mogul. Visul imbecilului simplu este să fie în locul imbecilului superior. Dar imbecilul superior nu se dă dus. E hotărât să rămână, să explice, să mimeze actul gândirii, să enunțe. El este crezut. El se ridică pe acest val al iubirii oamenilor fără dinți în gură, dar cu radicale convingeri. El, fiind o excrescență a ignoranței, este întrupat și din dorințele mulțimii. Mulțimea este poporul. Poporul are întotdeauna dreptate. Democrația. Aceasta este democrația? Să nu ne lansăm în explicații elevate. Nu e cazul.

Vedetei de televiziune trebuie să i se recunoască dreptatea în absolut, drepatea în modul, vedetei de televiziune trebuie să i se ierte fidelitatea față de mogul, fidelitatea față de mogul este o caracteristică trădând coerența sentimentelor, forța lor purificatoare, loialitatea, grația aproape divină cu care au fost înzestrați sclaveții însărcinați să fie aleși.

Vedeta de televiziune n-a demonstrat nicio altă calitate în afară de prostirea proștilor. Vedeta de televiziune ar fi fost, într-o lume ideală, tatăl învârtitorilor de jetoane la alba-neagra. Lumea nu e ideală. Așa că vedeta de televiziune trebuie să joace umilul rol de “colon help”. Vedeta de televiziune trebuie să-i fie simpatică patronului. Pe patron nu-l duce prea mult capul, dar îl duce suficient încât să exploateze acest sistem compus din hoți și proști. Patronul știe că proștii trebuie furați și că oricare alt comporatament este anormal. Patronul îi fură pe proști. Vedeta de televiziune este chemată să justifice această hoție și se lansează într-o epifanie a sfântului patron răstignit dintr-o regretabilă nedreptate. Întotdeauna se poate găsi un dictator care comite regretabile nedreptăți. Și întodeauna constați că acordând mai mult de cinci minute acestei nedreptăți ești un idiot care a pierdut timpul în loc să te bucuri de puținele lăsate omului cu adevărat pe pământ de Bunul Dumnezeu. Suntem idioți.

 

Articol publicat pe www.catchy.ro, 11 august 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here