"Traversare. Eu sunt sistemul". FOTO: http://aiurart.ro/

Prima expoziție personală în România din ultimii șapte ani

a artistului plastic Daniel Bălănescu

  • "Traversare. Eu sunt sistemul". FOTO: http://aiurart.ro/
    „Traversare. Eu sunt sistemul”. FOTO: http://aiurart.ro/

    Expoziția „Traversare. Eu sunt sistemul” este una dintre cele mai mari ale artistului și cuprinde peste 30 de lucrări

  • Piesa centrală a proiectului este reprezentată de instalaţia cartelelor de metrou, realizată de artist prin desenarea a peste 2.200 de cartele

 

București, 20 mai 2014 – Daniel Bălănescu, artist plastic conceptual, susține prima sa expoziție personală în România din ultimii șapte ani, „Traversare. Eu sunt sistemul”. Lucrările pot fi văzute în spațiul de artă contemporană Aiurart, din București.

Expoziția cuprinde aproximativ 30 de lucrări, variate ca execuţie şi materiale de lucru. Acestea au fost realizate în perioada 2007-2014 și sunt prezentate sub diferite forme: colaj, pictură (aproape) clasică, inserturi de materiale diverse, ciment, plastic, lemn, textile. Piesa centrală a proiectului este reprezentată de instalaţia cartelelor de metrou, realizată de artist prin desenarea a peste 2.200 de cartele.

„Ideea acestui proiect este veche de aproape 20 de ani și coincide cu apariția primelor cartele de metrou în București. Inițial, am desenat pe acele cartele, cu mucul de țigară, portretele prietenilor și colegilor. În timp, proiectul a căpătat forme diferite, dar s-a rezumat la un singur personaj central: Alergătorul”, declară Daniel Bălănescu, artist plastic.

„Traversare. Eu sunt sistemul” este un proiect centrat în jurul relaţiei dintre individ şi societate, dintre libertatea de a alege şi putere. Nu este o expoziţie politică, deşi vorbeşte despre revoltă şi libertate.

Expoziția este una dintre cele mai mari ale lui Daniel Bălănescu și reușește să grupeze aproape toate lucrările din tema Alergătorului. Prezentarea proiectului în cadrul Aiurart a fost programată în urmă cu peste 1 an.

„Daniel Bălănescu este un artist complet, cu o spectaculoasă paletă de exprimare, cu un concept expoziţional actual și foarte bine articulat. Prezența sa la Aiurart este importantă pentru că vine după o perioadă lungă de timp în care artistul a stat departe de lumea galeriilor românești și a expus doar în străinătate”, declară Dan Pleșa, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată între 20 mai – 20 iunie 2014, în cadrul spațiului de artă contemporană Aiurat. Expoziția este cu vânzare, iar câteva dintre lucrările care o alcătuiesc fac deja parte din colecții private.

Despre Daniel Bălănescu

Daniel Bălănescu a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti în 1998. A expus de-a lungul timpului în galerii din întreaga lume: Paris, Tokyo, Minnesota, Bogota, Köln, Istanbul, Budapesta. A ilustrat cărţi, a pictat decoruri de teatru şi film.  În prezent, locuiește în Oxford, Marea Britanie.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina www.danielbalanescu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here