Duminică, 4 septembrie, se desfășoară Marele Premiu al Italiei (cursa este transmisă în direct, de la ora 15.00, pe Digi Sport). Lewis Hamilton (Mercedes AMG Petromas) domină Formula 1 (F1) și are nouă puncte înaintea colegului său de echipă Nico Rosberg. Hamilton a câștigat deja trei titluri în F1 (2008, 2014, 2015), Rosberg își așteaptă rândul. Deși, ca să spunem tot adevărul, anul acesta lumea se încântă mai degrabă de Max Verstappen, puștiul de șaptesprezece ani (împlinește optsprezece în ultima zi de septembrie), care conduce ca pe vremuri – foarte iute și furios.

La Monza e “Templul Vitezei”, aici e cel mai vechi circuit permanent din Europa. Fără Monza, pur și simplu nu se poate în Formula 1. “Cel mai rapid circuit” a lipsit o singură dată din Marele Circ: în 1980. Marele Premiu al Italiei s-a disputat atunci la Imola. La Monza, cei din Scuderia Ferrari sunt acasă. Chiar dacă Ferrari traversează în prezent o perioadă proastă, fiind doar pe locul trei în clasamentul pe echipe, fanii așteaptă multe duminică de la Vettel și Raikkonen. Totodată, din acest sezon, Marele Premiu de la Monza va purta numele “Gran Premio Heineken D’Italia”. Heineken și Formula One Management (FOM) au stabilit un acord prin intemediul căruia Heineken devine partener global al F1. Începând cu sezonul 2017 al F1, Heineken va fi principalul partener a trei Grand Prix-uri de Formula 1.

Monza este un loc de poveste și tocmai de aceea îl povestesc acum. Nu puține tragedii s-au întâmplat în acest oraș lombard, nu departe de Milano (iubitorii F1 își amintesc, desigur, că aici, chiar în cursă, și-au pierdut viața Wolfgang von Trips, în 1961,  sau suedezul Ronnie Petterson, în 1978). Erau anii nebuni, când oamenii erau atrași de Formula 1 tocmai fiindcă acolo niște bărbați înfruntau cu atâta curaj moartea. Intrau de fiecare dată pe circuit fără să știe dacă îl vor sfârși în viață. Și de aceea erau considerați zei. Acele timpuri au trecut, și e bine că au trecut. În Formula 1 a învins viața.

Au trecut și patruzeci de ani de la întâmplările din 1976. Pe-atunci se luptau la titlu Niki Lauda și James Hunt. Un autriac mai degrabă sobru și, categoric, echilibrat și un golan englez, vanitos, genial. Lauda a avut un accident cumplit la Marele Premiu al Germaniei. Patruzeci și două de zile mai târziu, cu fața încă mutilată de arsuri, Niki Lauda a concurat la Monza (https://www.youtube.com/watch?v=3wQqFIvl29I). Era cursa revenirii sale, iar acum, după patruzeci de ani, nu s-a sfiit, să recunoască într-o emisiune radiofonică la BBC, că înainte să intre în monopost pur și simplu simțea că face pe el de frică.

Lauda a terminat cursa aceea. A ieșit pe locul patru sau pe locul cinci, nu mai știu, întrebați statisticienii! Cu siguranță, însă, Hunt n-a ajuns la finnish, dar el a ieșit campion mondial la sfârșitul sezonului. Apoi a dispărut în legendă refugiindu-se în boemă. Hunt și-a condus repede viața. A murit la patruzeci și cinci de ani. Infarct miocardic, luați seama.

Sunt patruzeci de ani de la cursa aceea. Când au trecut? Lumea e cu totul alta. Dar există ceva ce nu s-a schimbat încă și nu se va schimba niciodată: datoria față de tine însuți.

Lauda era la Ferrari. Nu putea lipsi de la Marele Premiu al Italiei. Pur și simplu nu putea. O lume întreagă era de părere că s-a întors prea devreme. Lauda singur credea că s-a întors prea târziu. Când și-a dat jos casca, bandajele care îi acopereau fața arsă erau pline de sânge. La Monza, Lauda a intrat pentru totdeauna în legendă: eroii nu renunță niciodată.

DESPRE FORMULA 1
Formula 1 a început în 1950 ca o competiția de prestigiu dedicată întrecerilor de automobilism. Ea este, și în prezent, cea mai populară serie sportivă anuală, la nivel global. În 2015, cursele de Formula 1 au fost urmărite de peste 400 de milioane de telespectatori unici. Campionatul Mondial de Formula 1 din 2016 se desfășoară din martie până în noiembrie. În total, campionatul înseamnă 21 de curse, în 21 de țări, de pe 5 continente.Campionatul Mondial Formula 1 Limited este parte din Grupul Formula 1, fondat de CEO-ul Bernie Ecclestone, și deține drepturi comerciale exclusive pentru Campionatul Mondial de Formula 1 organizat de FIA.

CIRCUITUL DE LA MONZA. DETALII TEHNICE
Tururi:
53
Lungimea circuitului: 5,793 km
Viraje: 11
Lungimea cursei: 306,72 km
Număr de curse disputate la Monza: 80
Prima cursă disputată: 1922
Cele mai multe victorii (piloţi): 5 – Michael Schumacher (1996, 1998, 2000, 2003, 2006)
Cele mai multe victorii (dintre piloţii sezonului 2016): 3 – Sebastian Vettel (2008, 2011, 2013), Lewis Hamilton (2012, 2014, 2015)
Cele mai multe victorii (constructori): 19 – Ferrari (1949, 1951, 1952, 1960, 1961, 1964, 1966, 1970, 1975, 1979, 1988, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2010)

Acceleraţie maximă: 76-79% din lungimea unui tur
Utilizarea frânelor: 13% din lungimea unui tur
Schimbări în cutia de viteze: 46/tur
Consum de combustibil: 1,82 kg/tur
Cea mai lungă perioadă de accelerare: 1,520 km
Distanţa din grilă şi până la primul viraj: 638 m
Viteză maximă: 347 km/h
Cea mai joasă poziţie de plecare a unui învingător: 11 (Peter Gethin, 1971)
Câştigători cu plecare din pole-position: 23 din 80 (28,75%)
Uzura pneurilor: 40% (scăzută-medie)

Recordurile Circuitului
În cursă: 1:21.046 – Rubens Barrichello (Ferrari, 2004)
În calificări: 1:19.525 – Juan Pablo Montoya (Williams BMW, 2004)

Alte detalii despre parteneriatul Heineken – Formula 1
Heineken va face și un manifest global “More than a race’”,  complet integrat, dedicat Formula 1 precum și campanii de tipul (“If YouDrive, Never Drink”. Activările vor include branding pe circuitul de F1, reclame TV, activări digitale, experiențe live și evenimente pentru fani, inițiative de PR dedicate, precum și activări înpunctele de vânzare. David Coulthard și Sir Jackie Stewart vor fi ambasadorii campaniilor respective.

“Formula 1 înseamnă mai mult decât o cursă. Este un eveniment global. F1 reprezintă o ocazie unică pentru Heineken să interacționeze cu consumatori actuali și potențiali în cadrul unor piețe importante și în dezvoltare. Mai mult, parteneriatul cu F1 oferă mărcii trei mari beneficii: oportunități comerciale semnificative, posibilitatea de extinderea platformei dedicate consumului responsabil în forme noi și inovatoare, precum și transferul de abilități între reprezentanții F1 și angajații noștri”, a declarat Gianluca Di Tondo, Senior Director Global Heineken Brand, HEINEKEN.

“Acest parteneriat completează platformele noastre globale existente, ceea ce ne permite să ajungem la un număr mare de spectatori de F1 și la 400 de milioane de telespectatori unici, în fiecare an. Ceea ce ne caracterizează și ne-a definit până acum și în relația de succes pe care am construit-o pe termen lung cu UEFA Champions League, Cupa Mondială de Rugby, dar și cu franciza James Bond, este pasiunea de a ne genera entuziasm consumatorilor nostri. Vom aduce aceeași pasiune și în Formula 1”, a adăugat acesta.

“Heineken este un brand internațional premium cu o reputație extraordinară în termeni de marketing de primă clasă. Sunt încântat să le urez bun venit în familia Formula 1 și aștept cu nerăbdare să văd amploarea și calitatea activărilor pe care le vor face în cadrul și în afara evenimentelor F1. Atât noi, cât și Heineken punem accent pe inovație și entuziasm în afaceri. Sper ca acesta să fie începutul unei relații speciale și de lungă durată. Atunci când vreau să beau o bere, aleg mereu cu plăcere un Heineken”, a spus Bernie Ecclestone, CEO al Formula One Group.

Mesajul “responsabilității” va fi elementul central al parteneriatului. Platforma globală a Formulei 1 va acorda Heineken și mai multe oportunități, globale și locale, pentru a genera schimbări pozitive. Consumatorilor li se va transmite clar poziția pe care Heineken și Formula 1 o au în acest sens: “Dacă sofezi, nu consuma alcool” (“If You Drive, Never Drink”).

Noua campanie va fi construită în jurul angajamentului asumat de HEINEKEN de a folosi marca pentru a transmite mesajul în ceea ce privește consumul responsabil. Heineken investește 10% din bugetul de media la nivel global pe campanii dedicate consumului responsabil, precum Moderate Drinkers Wanted și Dance More Drink Slow. Mesajul este, de asemenea, transmis prin platforme de sponsorizare precum cea a UEFA Champions League sau cea a Cupei Mondiale de Rugby, unde o treime din reclame sunt dedicate acestui mesaj. Mesajul este transmis și în cadrul a sute defestivaluri de muzică sau spectacolele din întreaga lume. Mai mult, din 2015, mesajul de consum responsabil a apărut pe mai mult de 8 miliarde de sticle și doze.

Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania, a declarat cu această ocazie: „Suntem entuziasmați de parteneriatul global dintre Heineken și F1întrucât va genera noi oportunități de a interacționa cu consumatorii din întreaga lume, inclusiv din România,și va crea experiențe inovatoare pentru aceștia.”

Despre HEINEKEN
HEINEKEN este compania cu cea mai răspandită prezență internațională. De asemenea, HEINEKEN este principalul producător și marketer de bere premium și mărci de cidru. Având ca principală marcă Heineken, grupul cuprinde un puternic portofoliu de peste 250 de mărci de bere și cidru (internaționale, regionale, locale și de specialitate). HEINEKEN este prezent atât pe piețe dezvoltate, cât și pe piețe în curs de dezvoltare. Are 81. 000 angajați și operează  în mai mult de 160 de berării în 70 de țări.

Despre ‘Enjoy Heineken Responsibly’
‘Enjoy Heineken Responsibly (EHR)’reprezintă o platformă de promovare a consumului responsabil, lansată inițial în 2004.  Angajații Heineken sunt ambasadori pentru agenda de consum responsabil. Heineken Lucrează împreună cu mulți parteneri pentru a încuraja atitudine responsabilă și pentru a înțelege folosirea grețită a alcoolului.

Despre David Coulthard
David Coulthard a avut o carieră lungă și spectaculoasă. A condus pentru trei dintre cele mai de succes echipe din istoria Formulei 1  – Williams, McLaren și Red Bull Racing –, iar în momenul retragerii avea cel mai mare punctaj înregistrat vreodată de un pilot britanic de Formula 1. A câștigat 13 Grand Prix-uri, a terminat de 5 ori în top 3 în cadrul campionatelor modiale de F1.  Mai mult, a câștigat de 2 ori faimosul Grand Prix de la Monaco, la care se adaugă și cele două victorii ale sale de la Grand Prix-ul britanic. În afara Formulei 1, David este un antreprenor de succes. El a deschis unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Monaco. În 2010, Coulthard a fost numit Membru al Ordinului Britanic (MBE), cu ocazia Onorurilor de Ziua Reginei, pentru  serviciile aduce sportului cu motor.

Despre Sir Jackie Stewart
Născut în 1939, Sir Jackie avut de mic o pasiune pentru mașini. A renunțat la școlă la 15 ani (a fost diagnosticat cu dislexie mult mai târziu), dar și-a găsit o voce personală în sport, mai întâi ca olimpic la trageri, mai apoi campion la cursele de mașini. Cariera lui în curse a început în 1965, la Monza, unde a obținut prima dintre cele 27 de victorii ale sale la Campionatul de Grand Prix. Pe parcursul carierei, a fost de trei ori campion mondial și a obținut un total de 27 de victorii, din 99 de curse. În 1988, el a format, împreună cu fiul său, Paul, Paul Stewart Racing. Ulterior, în 1996, a creat Grand Prix-ul Stewart, vândut companiei Ford Motor în 1999. Sir Jackie a fost decorat Ordinul Imperiului Britanic în 1972 și numit cavaler în 2001. A fost numit, de asemene, profesor de onoare la Universitatea din Stirling și a primit 8 doctorate de onoare de la universități din SUA, Scoția și Marea Britanie. El a primit și onoruri de la Majestate Sa Regele Iordaniei și de la Majestatea Sa Regele Bahrainului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here