Asociația Pro-Youth, în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vă invită marți, 30 iunie 2015, începând cu orele 12, la Centrul de Tineret Vălenii de Munte: Str. Berevoiesti, Nr. 9, Valenii de Munte, Jud. Prahova, pentru lansarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

Ca urmare a studiului de piață și evaluării potențialului economic al zonei, întreprinderea socială își va desfășura activitatea în Parcul Industrial Vălenii de Munte iar aceasta va avea ca activitate principală colectarea, procesarea și comercializarea producției locale de legume și fructe obținute prin mijloace ecologice. Principalele produse ale întreprinderiii sociale vor fi: fructe și legume ambalate în ceară naturală, fructe și legume uscate, sucuri și gemuri naturale, produse fără conversanți și fără aditivi alimentari. Modelul de afaceri a fost ales în așa fel încât să se realizeze o conversie aproape integrală a materiei prime în produs finit și în același timp  să se păstreze un standard ridicat de calitate. Eco Bio Processing se va poziționa pe piață ca un furnizor de produse ecologice premium.

Asociația Pro Youth, prin înființarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, va crea cinci locuri de muncă, în orașul Vălenii de Munte, pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile. Totodată, întreprinderea socială Eco Bio Processing va avea un impact economic important asupra micilor producători locali care își vor putea valorifica în acest fel producția proprie.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (lider de parteneriat) în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Sociala și Protecția Copilului OLT (Partener 1), Asociația Consorțiul pentru Educației și Dezvoltare Durabilă ”România Europeană” (Partener 2), Asociația ”Mesagerii Pro-Natura” (Partener 3), Redis Consult SRL (Partener 4), Asociația Cluster Economie și Asistență Socială (Partener 5), Asociația Pro-Youth (Partener 6) și Asociația Matvei Nicolescu (Partener 7) implementează, începând cu data de 03.11.2014 pentru 12 luni, proiectul POSDRU/168/6.1/S/144616, ”VALORificarea oportunităților de inserție pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”.

Acest proiect este cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Numărul de referință al programului (CCI): 2007RO051PO001, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Majoritar de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

Asociația Pro-Youth

Președinte: Bogdan Dobrică

0740 656 144, office@pro-youth.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMulțumesc, Andrea!
Articolul următorTe salut, Serbia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here